بهگزارش میراث آریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سمنان، مقالههای پژوهشگران در زمینه معماری و شهرسازی استان سمنان از گذشته تاکنون، امروز چهارشنبه 4 اسفند در چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران با محوریت استان سمنان، ارائه میشود.
«دلازیان سمنان»، «ردپایی از معماری ماد»، «سمنان شهری در باغ»، «معضلات فضاهای بدون دفاع شهری»، «انعطافپذیری خانههای سنتی»، «نویافتههای مسجد جامع فرومد»، «بافت تاریخی در طرح کلانشهری» و «شیوههای سنتی تقسیم آب» ازجمله مقالههایی است که امروز، روز نخست این کنگره، ارائه میشود.
سخنرانی استاندار سمنان پایانبخش روز نخست این کنگره خواهد بود و روز دوم کنگره در سالن شهید مطهری سمنان با سخنرانی رئیس سازمان نظاممهندسی ساختمان این استان، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان و یکی از مدرسان و پژوهشگران مباحث حقوق مهندسی برگزار خواهد شد.
این کنگره علمی را ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان سمنان، با همکاری ارگانها و مراکز آموزشعالی این استان، برگزاری کرده است.
«تاریخ معماری و شهرسازی ایران در حوزههای فرهنگیطبیعی شهرها و روستاهای تاریخی»، «منظر فرهنگی و منظر تاریخی شهر»، «سازه در تاریخ معماری و شهرسازی»، «باستانشناسی، معماری و شهرسازی»، «میراث معماری و شهرسازی مدرن»، «میراث آب و کشاورزی»، «میراث فرهنگی ناملموس»، و «راههای فرهنگی و عناصر وابسته» محورهای موضوعی این کنگره است.
استان سمنان بیش از 1000 اثر تاریخی شناساییشده دارد که 718 اثر از آنها در فهرست آثار ملی بهثبت رسیده است.
649 اثر تاریخی استان شامل بنا و محوطه و تپه، ازجمله دروازه ارگ سمنان، مسجد تاریخانه دامغان، مجموعه تاریخی بسطام، آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی، مجموعه قصر بهرام گرمسار، بازار آرادان، کاروانسرای دهنمک، در فهرست آثار ملی ثبت شدهاند، علاوهبر آنها، 61 اثر معنوی استان ــ شامل مراسم معنوی، صنایعدستی، فنون سنتی و... ــ نیز در فهرست آثار ملی بهثبت رسیدهاند.
کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران، که سه دوره از آن بههمت مرحوم دکتر باقر آیتاللهزاده شیرازی و توسط سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور در ارگ بم برگزار شد، از رویدادهای ارزشمند فرهنگی کشورمان بعد از انقلاب اسلامی است که بهدلیل محتوای علمی، هنری، فرهنگی و... در نوع خود کمنظیر است.
انتهای پیام/